Loftisolering ⇒ Håndværker.dk
  1. Forside »
  2. Artikel »
  3. Loftisolering »

Loftisolering Lavere varmeregning og bedre indeklima

  • Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu → Jeg har allerede en profil - login her →
Del
Fjern favorit

Føler du, at du fyrer for gråspurvene? Så trænger dit loft måske til at blive efterisoleret. Bliv her klogere på de forskellige former for loftisolering, hvad de koster og få eksperternes råd.

Rie HagelbergSkribent hos Håndværker.dk


Udgivet19. august 2019

Opdateret20. november 2019


Håndværker.dk logo

Reducér varmeregningen

Synes du, at din varmeregning er høj? Så kan det være en god ide at få tjekket om dit loft er ordentligt isoleret. Varme søger nemlig opad, og ved at sikre varmen ikke kan slippe ud, kan du spare mange penge på varmeregningen. Der kan være flere årsager til at loftet er dårligt isoleret. Det kan være at den eksisterende isolering ikke er tyk nok - standarden i dag er min. 300 mm. Eller måske er isoleringsarbejdet udført dårligt, så der er revner i isoleringen. Anvendes loftet til opbevaring kan det være at isoleringen er blevet trykket sammen og derved mistet en stor del af sin effekt. Uanset årsagen, kan der i langt de fleste tilfælde gøres noget ved det, så du får en lavere varmeregning.

Hvordan isolerer du dit loft?

Hvis du har et hus med middelhøj eller høj rejsning, og der ikke er loft til kip, har du formentligt et loftsrum. Det er en rigtig god idé at få tjekket op på isoleringen her, da varmen i huset stiger opad og derfor nemt kan slippe ud, hvis der ikke er ordentligt isoleret på loftet.

Loftisolering med måtter eller ruller

Du kan enten få lagt såkaldte batts ud, som er isoleringsmåtter, eller du kan få lagt isoleringsruller. Vælger du at gøre det selv, skal du være omhyggelig med at få isoleringen til at ligge tæt.

Isolering batts

 

Loftisolering med løst granulat

En anden mulighed er at få et isoleringsfirma til at blæse løs isolering ind. Metoder er god, fordi den løse isolering lægger sig i et jævnt og tæt lag, og det er nemt at gøre isoleringen tæt omkring skorstene, udluftninger og andre krinkelkroge.

Granulat isolering

Hvad koster loftisolering?

Hvad en loftisolering koster afhænger naturligvis af hvor stort loftet er, effekten af den eksisterende isolering og hvilken slags efterisolering der vælges. Derudover kan der også være regionale forskelle i prisen. Men generelt er en loftisolering en yderst fordelagtig investering, og i de fleste tilfælde er udgiften tjent hjem allerede efter 3-5 år. Ifølge Papiruld Danmark kan en almindelig familie typisk spare omkring 4.000 – 5.000 kroner om året på varmeregningen ved at efterisolere loftet. Husk at du kan ansøge om energitilskud til loftisolering.

Få guides, vejledninger og hjælp til dine byggeprojekter

 

Hvis du vil gøre det selv, så anvend batts eller ruller. De er nemme at arbejde med. Men den bedste løsning er at få indblæst isoleringsgranulat, for det er langt nemmere at få tæt. Og vi kan gøre det på en dag eller to.

Michael Grandahl

Varmeteamet

 

Beregn en pris på isolering på 2 minutter

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

sky blue checkmark

Du får prisen med det samme

sky blue checkmark

En god start på dit byggeprojekt

Start med en opgave og udfyld detaljerne via få nemme trin

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave


Håndværker.dk logo

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej

Hulmursisolering?

Få viden, priser og gode råd her.

Læs mere her
Håndværker.dk logo